söndag 3 februari 2019

Välkommen till Skövde Allmänna Konstförening


Program
Våren 2019

Konstvänner!

Våren 2019 går delvis i arkitekturens tecken. Vi åker dessutom både västerut och österut – samt stannar på hemmaplan!

Redan i slutet av februari besöker vi nyinvigda Regionens Hus i Skövde för att få veta mer om såväl huset som konsten. I mars bär det så först av mot Linköping där vår ciceron Stefan Hammenbeck väntar på att få visa oss stadens guldkorn. Därefter besöker vi glaskonstnären Eva Ullberg i Lidköping och senare i månaden textilkonstnären med mera Edna Cers utanför Lundsbrunn. Däremellan är det i kulturhuset vernissage (med Gert Wingårdh som invigare!) för »Hans-Erland Heineman 100 år – arkitekten, konstnären, skribenten«, en minnesutställning som föreningen genomför. I april kommer så journalisten och arkitekturkritikern Mark Isitt på besök och berättar om skaraborgsk arkitektur. Vi genomför också en favorit i repris då vi åter tar oss ner till Konstrundan i Majorna. Ett par veckor senare är vi tillbaka i Göteborg för att uppleva Konserthuset och äntligen återöppnade Röhsska museet. Säsongen slutar på västkusten en junilördag med visit på Gullholmens unika konstmuseum.

Kom ihåg att betala årsavgiften 200 kr före 1 mars! Då deltar du i en extra utlottning till tidiga betalare – ett grafiskt blad av Henrik Allert och ett keramiskt verk av Ulf Uvesten. Om du redan har betalat för 2019 så kan du bara bortse från det bifogade inbetalningskortet.

Anmäl dig snabbt till de aktiviteter du är intresserad av, av erfarenhet vet vi att vissa snabbt blir fullbokade. Framförallt platser på bussresorna kan ibland ta slut redan första anmälningsdagen!

Nicolas Krizan, ordförandeInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.